De Russische energiegigant En+ zet via een joint venture met BitRiver een bitcoin-mijnboerderij op

En+ Group, een in Moskou gevestigde aluminium- en waterkrachtgigant, heeft zich in de ruimte van de cryptocurrency-mijnbouw gevestigd.

Heeft een joint venture gevormd onder de naam Bit+ met BitRiver

Het bedrijf, genoteerd aan de London Stock Exchange met bijna 20 gigawattuur aan energiecapaciteit wereldwijd, heeft een joint venture gevormd onder de naam Bit+ met BitRiver, de grootste bekende Crypto Cash miner hostingprovider in Rusland.

De twee bedrijven zeiden op donderdag dat Bit+’s eerste fase van de bitcoin-mijnbouwfaciliteit al operationeel is met 10 megawattuur aan capaciteit geleverd door En+. De bedrijven voegden eraan toe dat Bit+ zich niet bezighoudt met zelfmijnbouw en alleen hostingdiensten aanbiedt voor klanten, die niet exclusief zijn voor bitcoin-mijnbouw.

„Wij ondersteunen actief de ontwikkeling van datacenters in de Irkoetsk regio. Onze energiemiddelen in de regio produceren koolstofarme, goedkope elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, en we zijn die in staat zijn om deze partnerschappen een overschot aan energie te bieden“, aldus Mikhail Khardikov, hoofd van de energieactiviteiten van de En+ Groep.

In het kader van de joint venture leidt en beheert BitRiver de activiteiten van de faciliteit, die in de buurt ligt van de locaties in het Russische Bratsk, een stad die bekend staat om het uitgestrekte Bratsk-reservoir.

Wat de context betreft, kan een waterkrachtcentrale van 10 megawattuur tot 250 petahashes per seconde (PH/s) aan computerkracht opvoeren als deze volledig wordt gebruikt voor de ondersteuning van de meest geavanceerde bitmijnwerkers, zoals de AntMiner S19 Pro van Bitmain.

Bij de huidige mijnbouwproblemen van Bitmain kan 250 PH/s

Bij de huidige mijnbouwproblemen van Bitmain kan 250 PH/s aan rekenkracht ruwweg 2,2 bitcoin in 24 uur produceren. De twee partners zijn van plan om de eerste fase in december af te ronden, zodat er in totaal 14 zogenaamde modules in werking kunnen worden gesteld. Elke module is een omgebouwde zeecontainer die tot 400 AntMiner S19 Pro kan herbergen.

Op volle capaciteit kunnen 5.600 eenheden van de AntMiner S19 Pro ongeveer 25 megawattuur aan elektriciteit verbruiken met een rekenvermogen van meer dan 600 PH/s. Uiteindelijk willen de twee bedrijven de mijnfaciliteit van Bit+ opschalen naar 40 megawattuur.

„We zijn verheugd dat we onze uitgebreide expertise op het gebied van duurzame cryptocurrency mining kunnen aanbieden. Samen hebben we besloten om een modulair ontwerp te gebruiken voor het testen van dit nieuwe bedrijfsmodel, gebaseerd op de efficiëntie van de organisatie en het beheer van het bedrijf“, zegt Igor Runets, oprichter en CEO van BitRiver.