Crypto-ruil Cashaa verliest 3,1 miljoen dollar aan bitcoins aan hackers.

De in Londen gevestigde crypto-ruil Cashaa verloor 336 bitcoins ter waarde van 3,1 miljoen dollar aan hackers. De crypto uitwisseling heeft alle crypto-gerelateerde transacties voorlopig stopgezet.

De in Londen gevestigde cryptowisselaar Cashaa zegt dat het 336 Bitcoin Evolution heeft verloren aan hackers. De crypto-uitwisseling is nu gestopt met alle crypto-gerelateerde transacties, met inbegrip van opnames en stortingen, terwijl het onderzoek naar de inbreuk aan de gang is. In een tweet, crypto uitwisseling Cashaa beweerde dat de hacker een van zijn Blockchain.com portemonnees aanviel, die wordt gebruikt om bitcoins op te slaan en transfers te maken van de uitwisseling. De hacker zou malware hebben geïmplanteerd in een van de computers van de centrale.

De hacker slaagde erin om binnen enkele minuten met 336 bitcoins weg te komen.

De aanvaller zou malware hebben geïmplanteerd in een van de computers van de centrale en toen een werknemer de machine in de namiddag van 10 juli benaderde om twee verschillende transfers uit te voeren, maakte de hacker van de gelegenheid gebruik om weg te komen met 336 bitcoins, met een waarde van meer dan 3,1 miljoen dollar. Dit alles gebeurde in een kwestie van minuten, tussen 13.23 uur en 13.26 uur. De in Londen gevestigde crypto-uitwisseling heeft alle terugtrekkingen voor de komende 24 uur opgeschort, terwijl het onderzoek naar de schade die door het incident is aangericht, wordt voortgezet.

De crypto wisselaar vermoedt dat de hacker uit India komt.

De Chief Executive Officer van Cashaa, Kumar Gaurav, zei dat ze de bestuursvergadering hebben bijeengeroepen om te beslissen of het bedrijf alle verliezen veroorzaakt door de hack zal dragen. De gestolen fondsen werden naar verluidt naar dit bitcoin adres 14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek gestuurd, zei de ruil. Er is enig bewijs dat suggereert dat de software voor het wisselen van munten wordt gebruikt om het geld over te maken en de traceerbaarheid te beperken. De crypto-uitwisseling vermoedt dat de hacker afkomstig is uit Oost-Delhi, India, en heeft vervolgens een rapport gemaakt met de betrokken afdeling cybercriminaliteit van de politie in het land. De uitwisseling verklaarde dat het hackersadres aan “alle crypto’s” is gemeld als onderdeel van de inspanningen om te voorkomen dat de vermeende dief het geld gebruikt.